Sahabat Saya...

Wednesday, 30 May 2012

Awak yang decide macam tu....

BOY:    Assalamualaikum awak..
Awak selama ni dalam diam...
Saya selalu perhatikan awak...
Dalam kuliah...dalam tutorial...
Dalam makmal pun saya selalu tengok awak...
Saya tahu, awak hanya anggap saya kawan...
Saya pun nak anggap awak kawan...
Tapi saya tak boleh...
Sejak pertama kali saya tengok awak...
Masa hari pendaftaran dulu...
Setiap hari saya teringatkan awak...
Kadang-kadang, bila awak senyum pada saya...
Saya rasa sayalah orang paling bahagia masa tu...
Saya sayangkan awak...
Saya tak nak ada orang lain dapatkan awak...
Jadi...boleh tak kalau kita BERSAMA??


GIRL:   Waalaikumussalam awak...
Awak selama ni dalam diam...
Saya perasan awak perhatikan saya
Dalam kuliah...dalam tutorial...
Dalam makmal pun awak selalu tengok saya...
Awak tahu, saya hanya anggap awak kawan...
Saya pun harap awak anggap saya kawan...
Awak...kalau BERSAMA awak itu ertinya couple..
Sebelum saya memberikan jawapan...
Awak maafkanlah saya andainya ianya menyakiti awak
Islam tak mengHALALkannya...
Saya terpaksa tolak..
Tapi jika BERSAMA awak ertinya akad..
Saya terima dengan hati yang terbuka...

BOY:    Tapi awak...nak kahwin..
Kita masih belajar...
Saya masih tak mampu...

GIRL:    Awak...awak tahu tak Allah itu Maha Melihat..
Dia juga Perancang Terbaik...
Kalau sekarang awak tak mampu,
Nanti di masa depan mesti awak dah mampu...

BOY:     Tapi saya tak nak awak dapat dekat orang lain...
Saya sayangkan awak...
Seikhlas hati saya....

GIRL:    Awak...jodoh takdir Allah...
Kalau awak jodoh saya,
Walaupun saya menolak awak..
Pada akhirnya,.. saya tetap bersama awak...

BOY:     Err....

GIRL:    Maafkan saya awak...kalau ini jalan yang awak pilih...
Saya tak dapat ikut...
Saya memang sayangkan awak...
Tapi sayang saya pada Allah, pada agama, pada Rasullullah,
pada keluarga saya adalah lebih dari awak...
SyurgaNYA dambaan saya...
bukan syurga yang dicipta oleh syaitan laknatullah...
Jadi...kalau awak ingin menjadikan saya isteri..
Saya siap..
Tapi jika hanya kekasih hati...
Saya tak bersedia untuk menghuni neraka...
Assalamualaikum....

GIRL: " Ya Allah,  jika dia jodohku, KAU tetapkanlah imannya... biarkan dia menjadi imam di setiap solatku kelak. Sesungguhnya aku mencintai dirinya..keranaMU...."

No comments:

Post a Comment