Sahabat Saya...

Friday, 6 July 2012

Yeay...bila bdak baru dpat kerja...

Assalamualaikum...
Hahahahaha...nk gelak kuat2 sbb berjaya dpat kerja lpas hmpir dua blan mnganggur... Alhamdulillah...(thank Allah, because He still care)...
Before, lepas hbis matrik, sy dgan kak ipar sy....mtak kerja dkat KFC... manager said, its okay...terima kami berdua msuk. but, the problem is, i don't get my uniform, so dia mntak sy tggu smpai uniform utk sy tu ad...so sy tggu la..dri hari ke hari...dri bulan ke bulan...
kesabaran sy pun mkin lma mkin mnipis...mak ayh dh start bsing...
Pak sedare pun tmpang skaki...ye lah, sy kan stu-stunya cucu nenek sy yg tgh xder kerja...
well, ksabaran sy mmg ad lmitnya lh.
sptutnya sy dh msuk kerja 5/7 but there's still no answer..
sy ambik kputusan...lpakan je la nk kerja kat KFC tu.. baik kerja tmpat lain...and today, me n my bff, CARI LA KERJA DKAT PASARAYA SAKAN... murah rezeki kmi. esok dh bleh mula kerja..
jdi betullah, ALLAH TAK BERI APA YANG KITA NAK, TAPI APA YANG KITA PERLUKAN...
sy mmg nak kerja KFC, tp pnat lah...blik pkul 1,2 pg...kan x mnis. Gaji plak, x seberapa..
tp Allah dh merancnag yg terbaik utk sy..
sy dpat kerja yg x de lah sepenat KFC, ot pun dpat byaran, blik pkul 10 mlam. gaji Alhamdulillah bleh tahan.
Sekrang, sy dh betul2 fham. La Tahzan, innallahhamaana. sbb DIA perancang yang terbaik...